Wedden op schaakwedstrijden

Veel mensen denken bij het wedden op wedstrijden aan de voetbaltoto, maar wist je dat je ook op schaakwedstrijden kan gokken? Bij Unibet kan je online inzetten op jouw favoriete schaker en zo een aardig bedrag verdienen als hij of zij de wedstrijd wint. Je kan zelf kiezen of je op 1 wedstrijd wilt inzetten of op de winnaar van het hele toernooi. Inzetten op combinaties van wedstrijden is ook mogelijk. Hoe gaat het in zijn werk?

Voorbereiding

Voordat je op schaakwedstrijden gaat gokken is het raadzaam je een beetje te verdiepen in deze denksport. Door schaakwedstrijden uit het verleden te bestuderen en bij te houden wie er gewonnen heeft, krijg je meer kijk op de zaak. Door het nieuws uit de schaakwereld te volgen kan je inzicht krijgen in de kans dat een bepaalde schaker van zijn tegenstander zal winnen. Als je een overzicht hebt van de deelnemers kan je een weloverwogen keuze maken. Bedenk voordat je wilt gaan gokken hoeveel geld je wilt gaan uitgeven en wat de consequenties voor jou zouden zijn als je niet zou winnen.

Inzetten

Online kan je zien wat het minimum bedrag is waarvoor je mee kan spelen. Vaak is dat niet meer dan een paar euro. Zo is het ook voor een beginner laagdrempelig om een keer mee te doen. Je kan kleine bedragen inzetten en dan eventueel ook een kleine winst maken of je kan hele grote bedragen inzetten en heel veel winst maken. Datzelfde geldt natuurlijk ook omgekeerd voor als je verliest. Bij een kleine inzet is het verlies ook klein en bij een grote inzet is het verlies dan ook groot. Inzetten op de favoriet levert uiteraard een hogere win-kans op, maar je krijgt bij winst dan ook minder uitbetaald. Als je inzet op de underdog heb je een kleinere kans dat hij ook echt de winnaar zal zijn, maar mocht het toch lukken, verdien je er ook meer geld mee.

De schaakwedstrijd of het schaaktoernooi wordt natuurlijk extra spannend om te volgen als je er geld op hebt ingezet. Zo kan het ook voor beginnelingen heel boeiend worden om de partij goed te volgen. Tijdens de wedstrijd kunnen er wel dingen gebeuren die ook de grootste experts niet hadden zien aankomen en zo blijft het ook voor hen spannend om te zien wat de uitkomst zal zijn.

Als na afloop blijkt dat je hebt ingezet op de speler die ook de winnaar bleek te zijn, krijg je je prijzengeld. Afhankelijk van hoe hoog je inzet was en wat andere mensen hebben ingezet zal dat meer of minder zijn. Als je hoog hebt ingezet op de underdog zal je winst het grootste zijn. Als je laag hebt ingezet op de favoriet zal je winst bescheiden zijn.

Als je het leuk vond om op een schaakwedstrijd in te zetten kan je overwegen om het nog eens te doen. Je kan zelf bepalen hoe veel en hoe vaak je wil inzetten. Er zijn zeker wekelijks en soms wel dagelijks mogelijkheden om via internet te wedden op schaakpartijen en toernooien. Het is mogelijk om gewoon een keer mee te doen om het eens te ervaren en als je de smaak te pakken krijgt kun je er een echte hobby van maken of zelfs in groepsverband inzetten samen met je schaakclub of vriendengroep.